Onnea vain


Elämä hymyilee. Miten se voikaan näin hymyillä, ihan hävettää, tai mitäs tuota häpeämään. Vaatimattomat saavat hävetä, jos niillä mitään hävettävää onkaan, paitsi vaatimattomuutensa, sillä se ei kaunista.
Rahaa on, komea vaimo ja viisaat lapset. Voiko ihminen enempää vaatia? Voi veikkosen. Lisää tänne ja heti.
Onni kasautuu harvoille ja valituille. Ei onni ole tarkoitettu kaikille. On väärä luulo ja uskomus, että onnea voi tavoitella. Se on luojan lahja. Ei auta koulut, kurssit, ei kirjat, ei jooga, ei mairea hymy, ei lipevyys, ei mikään. Sitä saa olla onnellinen, jos isossa jaossa sattui arpa kohdalle.
Ihan naurattaa ja laulattaa tämä helppo ja onnellinen elämä. Vapaus valita ja tehdä mitä haluaa, se se on oikeaa elämää. Voisin nytkin lähteä kaupoille, mutta en taida viitsiä ja toisekseen on masentavaa nähdä onnettomia ihmisiä. Sen näkee päältä jo kaukaa onko ihminen onnellinen.
Kaupan ostoskorin pohja tuskin peitossa ostettavasta tavarasta on merkki siitä, että ihminen ei ole onnellinen. Ja niissä harvoissa tuotteissa loistaa kaiken lisäksi alennusmyyntilappu, kuin hätävilkku syksyisellä tiellä.
Hoh hoijaa, kyllä on nyt hyvä olla. Levollinen ja rauhallinen mieli, kun tietää olevansa kaikkein onnellisin. Komea vaimo hieroo kipeytynyttä niskaa, sillä aikaa kun makustelen onnellisuuttani. Pitää olla lihakset kunnossa, kun aamulla saa lähteä painimaan vaikeiden asioiden kanssa kunnantalolle muiden onnellisten joukkoon.
Työ ja erityisesti haastava työ on onnellisuuden perusta ja vain se. Yläkerran isäntä on katsonut minua suopeasti ja antanut parasta työtä kunnalta.
Olen niin onnellinen, kun saan aamulla avata ison talon oven ja leimata itseni sisään uudella hienolla kellokorttilaitteella ja ajaa upealla hissillä yläkerroksiin omaan valtavan kokoiseen huoneeseen, jonka ikkunat antavat vauraaseen länteen, Ruotsiin.  Menee ehkä 5 minuuttia kävellä ovelta pöytäni ääreen.  Avaan tietokoneen ja olen niin onnellinen.
Kahvitunnilla tapaan yläkerran viihtyisän ravintolan pöydässä kaupungin todellisen johtoryhmän. Siihen on siilautunut kaiken alan parhaat asiantuntijat, lisäksi tiimissä on opettaja ja pari insinööriä.
Miten voi ihmisellä olla näin hyvä mäihä elämässä? Saa istua kaupungintalon yläkerrassa näköalapaikalla parhaiden ihmisten seurassa. Olen aivan varma, että sieltä löytyvät kuihtuvan seutukunnan kaikkein onnellisimmat ihmiset. Onnellisuus tarttuu ja poikii hyviä asioita ja ideoita.
Päivän uurastuksen jälkeen lähden todella onnellisena kotiin komea vaimoni luokse. Kalliissa autossani rallattelen Kake Randelinia ja painan kaasua. Moottoritiellä kuitenkin ohitseni kiitää vielä kalliimpi auto ohjaimissa synkkäilmeinen Outokummun työmies. Äijällä on kiire kotiin, koska epäilee vaimoaan. Onnellisen ei tarvitse.
Lauleskelen jo toista kappaletta pirun onnellisena ja höllään kaasua. Onnellisella miehellä on vara hidastaa ja nautiskella elämästä.