Herrakansaa

 

Maltoin lähteä Suomen suven ihanuudesta kauas pois. Käväisin Turkissa ja sama murteella, käväsin turkisa. Tulee näin samalla pakinoitua muodikkaasti.

Matkailussahan on tarkoituksena päästä mahdollisimman halvalla mahdollisimman halpaan paikkaan vertaamaan omaa tuttua ja turvallista elämänpiiriä vieraaseen outoon kulttuuriin ja näin saada vahvistusta oman paremmuudesta. Jokainen matkalla käynyt muistaa kertoa, kuinka halvalla sai ostettua ja että kuinka liikuttavan ystävällisiä paikalliset olivat. Eräät ovat tietysti loukkaantuneita muka huonosta palvelusta, eivät resupekat tajunneet kenen taskussa rahat ovat ja pitäisi muistaa nöyryys.

Suomalainen heikkoine itsetuntoineen on ikuisesti kiitollinen jokaiselle häntä nöyrästi palvelleelle.  

Turkkilaiset ovat nyreissään siitä, ettei heitä aiota ottaa EU:n jäseneksi. Suomalaiset haluavat olla kavereita kaikkien kanssa ja meillehän se sopisi, mutta ei muille. Meille se kävisi senkin takia, koska me olemme tai meidän täytyy olla sukulaisia. Luonteemme ovat samanlaiset, elämme muistoissa. Heillä on Kemal Atatyrk ja meillä Kekkonen. Kaikki kansat, jotka ovat muinoin lähteneet jostain Venäjän takamaiden takaa liikkeelle ja joilla on samantapainen helppo kieli ja surumieli, eivät voi elää muuta kuin sulassa sovussa yhdessä.

Turkkilaisten ei kannata kuitenkaan olla huolissaan, koska olen kuullut varmasta lähteestä, olenhan kunnalla töissä, että EU on vain välivaihe. Unioni laajenee koskemaan koko maailmaa ja silloin kaikki pääsevät automaattisesti mukaan suureen perheeseen.

Nyt EU:n alueella asuu noin 500 miljoonaa ihmistä, joista suomalaisten osuus on sadasosan luokkaa. Tämän kun muistaa niin ei ole ihme, jos joillain meistä on heikko itsetunto, mutta samalla vahva realismin taju.

Maailman Unioni MU on luonteva jatke muutokselle ja maailman saattamiseksi samojen direktiivien alle. Maapallolla elää noin 7000 miljoonaa ihmistä, joista suomalaisia viitisen miljoonaa, joten työ sarkaa tulee olemaan, mutta usko kun on luja, niin kaikki on mahdollista. Siinä saa suomalainen MU-poliitikko huutaa äänensä käheäksi, jotta kuuluisi. Aluksi siellä tietysti pärjää pelimies, mutta entäs sitten kun tulee se yhdestoista intialainen.

Tämä kehitys on kuitenkin tapahduttava, jotta maailmasta tulisi onnellinen ja tasapuolinen.

Saamme yhteisen valuutan, ruoan ja bensan hinta laskee ja kaikki saavat samanlaiset passin kannet. Olisi se ilo piipahtaa vaikkapa Sudanissa tai Libanonissa. Kaikkialla olisi rauha ja ihmisillä hyvä tahto. Sodat katoaisivat, samoin nälkä ja kaikkinainen kurjuus ja riisto. Ihmisistä tulisi kerta heitolla yhtä sivistyneitä kuten me. Jokainen kansakunta antaisi parhaat puolensa yhteiseen hyvään, ruotsalaiset distuteerauksen kaikkien ongelmien ratkaisuksi. Suomalaiset hännän huippuna, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, tarjoaisivat ei se kannatte-mentaliteettia tukkanuottasille äityneille.

Mutta koska minä epäilijänä epäilen, että koko hoito tulee kaatumaan omaan mahdottomuuteensa, kerron mitä jokaisen kynnelle kykenevän suomalaisen kannattaa tehdä jo nyt henkiriepunsa säästääkseen. Jo nyt ovat elinkustannukset nousseet sitä vauhtia, että heikompaa hirvittää. Köyhimpien on pian palattava siihen entiseen systeemiin, jossa koko suku asui saman katon alla, oman pottumaan reunassa, kaikessa säästäen.

Nyt kaikki hankkimaan mummon mökkiä jostain päin suloista Suomemme maata ja sitä kunnostamaan. Pian astuu voimaan vanha pelastava totuus; Maalta sinä olet tullut ja maalle olet palaava.