Ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

 

 

Olen päättänyt aloittaa uuden elämän. Sain samantapaisen päähänpiston kuin Vivin ja Wagnerin herra Wagner voisi saada. Minä alan positiiviseksi. Samalla tässä tulee oppia niillekin, jotka haluavat muuttua mukana. Pimeä syksy ja yleinen ikävä vaativat vastapainoksi positiivisuutta ja iloa, luin jostain.

Yritän ensi alkuun olla positiivinen ihan omine nokkineni. Katselen televisiosta uutuus ohjelmaa Elämä pelissä. Siinä jonkin sortin julkuille on ennustettu kuolinpäivänsä ja näiden ihmisten epätoivoista yritystä muuttaa sitä, ilmeisesti ainakin huomiseen.

Ohjelman idea naurattaa, olen siis positiivinen, mutta vain hetken. Kuolema ja varsinkin tarkoin ennustettu, asiasta jota ei voi ennustaa, on totinen paikka usealle kuolevaiselle. Katsottava on pakollakin loppuun, koska iso raha on maksettu.

Vaan eipä hätää, aina voi kysyä apua viisaammilta. Positiivisuuteen opettaa varmaankin internet, tuo kaiken tiedon kultainen lähde. Siispä hakusanaksi positiivisuus ja johan alkaa muutos. Tuloksia löytyy ensi alkuun 61700 kappaletta. Yritän olla positiivinen edessä olevan urakan edessä.

Huomaan heti aluksi positiivisuuden ymmärretyn hyväksi liiketoimeksi. Selailen sivuja ja tympäännyn tekopirteään höpötykseen. Meinaa kadota orastava positiivisuus. 

Seuraavaksi sivuilta alkaakin tulla hiv-positiivista asiaa ja päätän vaihtaa hakusanaa. Jospa kokeilisi vaikka riemua. Riemurasian jälkeen vaihdan jälleen sanaa.

Onni on hyvä sana. Internet löysi vain miljoona kaksisataa tuhatta vastausta, joten tämän täytyy olla hyvä. Aluksi avautuu sivuja täynnä aforismeja, mitkä tuntuvat olevan olennainen osa ohjeeksi parempaan positiiviseen elämään. Tiedättehän näitä, Kell` Onni on, hän Onninsa kätkeköön. Mihin?

Nyt eivät riitä aforismit, pitää löytyä järeämmät keinot uuteen positiiviseen elämään. Päätän löytää positiivisuuden vaikka väkisin, hampaat irvessä, pala kurkussa. Onhan se nyt kumma jos suomalainen mies löydä positiivisuutta kohtuu konsteilla.

Rauhoitetaanpa tilanne ja yritetään vielä kerran. Ensin mietitään ne sanat, joilla on positiivista merkitystä. Raha rauhoittaa, ystäviä tulee rahan myötä ja nämä kaksi tuovat tietenkin menestystä, positiivisuutta ja vaikutusvaltaa. Helpotti heti kun oivalsin minkä kaikki muut ihmiset ovat positiivisia.

Nyt heti kirjastoon, tuohon alas ajettuun ainoaan oikeaan kansan sivistyslaitokseen, lainaamaan kaikkien aikojen opaskirjaa, Dale Carnegien vuonna 1937 julkaisemaa alan klassikkoa Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

Jep jep, nyt no hyvä ja positiivinen olo, kun on kainalossa kirjojen kirja. Ihmisen pitää muistaa kiittää kirjastolaitosta ja kuntaa ja valtiota siitä, että hän saa aloittaa uuden ja positiivisen elämän halvalla, ainakin toistaiseksi. Tätä on hyvä lukea tulevalla pakkolomalla. Seuraavaksi positiivisena ihmisenä alankin etsiä totuutta menneisyydestä, sehän on päivän sana.