Ohi on

 

Joulu on onneksi ohi ja pukki kuusineen kannettu ulos.

 

 bukki.jpg

 

Onneksi, sillä jos ei lähde, ei voi tulla takaisin. Enää 350 yötä ja pukki tulee taas. Tuskin maltan odottaa uutta joulusiivousta, jouluruokaähkyä, joulunärästystä, jouluhulinaa, joulustressiä ja joulurauhaa.

Tinat on myös valettu ja yritetty löytää klönteistä rahaa ja rakkautta. Jälkimmäinen on jo usealla liki, mutta sitä vain ei ole tullut huomanneeksi ja ensimmäisellä ei ole suurta merkitystä elämän pitkässä juoksussa.

Uusi vuosi vaatii uudet lupaukset ja sellaisia kannattaa tehdä. Tärkeä on vaikkapa tapaton tammikuu. Maailmassa tuntuu olevan yhä paljon ihmisiä, joille on muodostunut ikävä tapa tappaa väärin ajattelevia. Tämä ryhmä voisi ainakin yrittää päästä eroon paheestaan. Aluksi tapaton tammikuu ja lopulta koko vuosi. Vau, mainio idea maailman rauhoittamiseen.   

Ahtisaaresta tulikin mieleeni, että YK on julistanut tämän vuoden kansainvälisen tähtitieteen vuodeksi. On on, näin on. Tiede tutkii maailmankaikkeutta ja yrittää löytää sieltä elämää, uskoakseni. Elämä on kaikkinensa ihmeellistä, toiset tutkivat tähtiä ja eräät omia napojaan, jotkut yrittävät saada elämän loppumaan ennen aikojaan ja useimmat yrittävät elää elämänsä.  

Täytynee kuitenkin ensin lukea juuri julkaistu vuosihoroskooppi, ettei tee mitään hätiköityä. Tähtiin on kirjoitettu kohtalomme, tiesi jo entinenkin lauluntekijä.

Katsotaanpa mitä oraakkeli kertoo ravulle. Työelämä tarjoaa sinulle tänä vuonna uusia menestymisen mahdollisuuksia. Kuulostaa hyvältä, mutta tässä on yksi ongelma, olen nimittäin kunnalla töissä. Jaaha, täältähän löytyykin tarkennus, kunhan maltoin lukea eteenpäin. Liian epärealistisia ja taivaita syleileviä utopioita kannattaa kuitenkin välttää. Kyllä horoskoopit tietävät, uskokaa pois.

Kuluva vuosi näyttää siis oikein hyvältä ja toivorikkaalta lama-saarnasta huolimatta, kunhan oivaltaa sen, ettei meistä usea voi pudota kuin maton reunalta lattialle.

Mennyt vuosi oli monelle kanssaeläjälle raskas ja uuvuttava. Vain muutaman tekstarin tähden sai lähteä tai jäädä, onnesta riippuen. Huono-onnisten ihmisten kärsimykset ovat koskettaneet iltapäivälehtien lukijoita syvältä, niin syvältä, että oli ostettava seuraavankin päivän lehti pysyäkseen näytelmän juonessa mukana.  

Arkisempiakin asioita tapahtui, kesä oli tosi kurja ja lisäksi muutama tehdas lopetettiin ja ihmiset saivat lähteä. Kallis ihmishenki on joka puolella maailmaa muuttunut kovin halvaksi ja tuntuu halpenevan koko ajan.

Vuoden vaihteen yllätyksettömin uutinen oli tv-lupamaksun korotus. Jo nyt saamme maksetulla rahalla ohjelmaa, jota ei kerta kaikkiaan viitsi katsella ja huomenna, jos saan olla ennustaja, taso ei parane. Ei sentään, kyllä sieltä tulee kaikki direktiivit täyttävää ohjelmaa. Hienoa! Ja lisää positiivisia fiiliksiä tuo vuosihoroskoopin tieto, että ensi heinäkuu on helteinen, ainakin ravuille.