ELÄMÄN TARKOITUS 

 

Lomat ovat ohi ja mieli maassa. Paluu arkeen on raskas ja tuskallinen. Työn orja pohtii loman jälkeisen elämän tarkoitusta.
Ei hätää, sillä kerron sen nyt ihan ilmaiseksi jokaiselle. Elämän tarkoitus on elämän jatkaminen.
Helppoa, vai mitä? On se, sillä elämä on lahja, jokaiselle räätälöity ja henkilökohtainen, kovaan käyttöön tarkoitettu. Lahjoittajaa pitää tietysti muistaa kiittää tästä mainiosta lahjasta, kuten tapoihin kuuluu, mutta kohtuudella. Lahjoittaja haluaa, että lahjaa käytetään ja siitä nautitaan. Lahjaa ei saa nostaa kaapin päälle tai piilottaa komeroon. Kätketyllä kullalla ei oo arvoo, tietää Remukin. On loukkaus antajaa kohtaan jättää lahja käyttämättä. 

Jotkut omistavat lopun elämänsä lahjan antajan palvontaan, mitä antaja ei tietenkään halunnut. Useat omistavat elämänsä oman lahjan vähättelyyn ja toisen kadehtimiseen. Pitäisi ymmärtää, etteivät kaikki voi saada samanlaista lahjaa, onneksi. Oma lahja, paras lahja pätee aina.

Ei pidä pelätä etukäteen, jos lahja hajoaa ja tulee suru. Toiset lahjat ovat paremmista aineista tehty, mutta kuitenkin jokainen omaan jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu. Näin se vaan on, minkäs teet, mutta mitäs siitä. Lahjasta pitää nauttia niin kauan kun se vain kestää ja sitten kun se hajoaa, se hajoaa. Tämä lahja ei ole tarkoitettu perintökaluksi.  

Ole itsekäs ja ota elämäsi nyt ja tänään käyttöön. Unohda muut, älä pelkää, sillä siitä lahjan antaja pitää.

On turha mennä lopuksi käyttämätön elämä kainalossa takaisin lahjoittajan luo ja todeta, ettei keksinyt tälle mitään käyttöä. Selitykseksi ei käy vanha litania siitä, ettei käsikirjaa, eikä käyttöohjetta löytynyt ja muutenkin oli koko ajan pelko puserossa tulevista pelotelluista seuraamuksista alakerran liekkimeressä.

Semmoista yllytystä, mutta mitäs muuta kuuluu?

Onkohan maailma muuttunut yhtään paremmaksi sitten viime näkemän? Katsotaanpa netistä. 

Joka neljäs sekunti yksi ihminen kuolee nälkään. Ihmisiä tapetaan entiseen malliin sodissa ja väkivaltaisuuksissa. Aina joku luulee olevansa toista parempi kotona ja kirkolla.

Hankala on kuitenkin mennä viisastelemaan nälkään kuolevalle elämän tarkoituksesta kesäloman jälkeisenä aikana ja sen ottamisesta omiin käsiin. No, minkä kirjoitin, sen kirjoitin. Pitänee ajatella, että se onkin suunnattu Tornio – Haparanda alueelle ja kai Kemiin.