Hyvää joulua kaikille

 

Mahtavaa, kohta tulee pukki! Minä uskon siksikin joulupukkiin, koska se mies pelastaa meidät lopulliselta tuholta. Maailma sattuu olemaan aika monelle paha paikka ja pukki on ainoa, joka voi auttaa. Voin kuvitella, oikeastaan tiedän, että kun pukki astuu näyttämölle, niin pahanteko loppuu heti ja laskeutuu rauha.
Kukaan ei voi, eikä halua, olla pahis suuren lappilaisen joulurauhamiehen seurassa. Pelko risujen saamisesta lahjojen sijaan olisi tunteettomalle ilkimyksellekin liikaa. Joulupukin edessä ihminen riisutaan ja hän saa, jos saa, sillä hetkellä tuntea olevansa hyväksytty kilttien ihmisten suureen joukkoon. Ryhmästä pois sulkemisen pelko pakottaa jokaisen olemaan kiltti ympäri vuoden, koska pukin pikku apurit, tontat, ovat aina hereillä kuin kuuluisat isoveljet.
Olen vähän ihmetellyt, miksi ei rauhanpalkintoa anneta joulupukille, tuolle kaiken hyvän ja kauniin saarnamiehelle. Miksi emme ala lähettämään aitoja lappilaisia rauhanlähettiläitä ympäri maailmaa, koska sehän olisi helppo tapa saada aikaan maailmanrauha.
Pukkeja pitäisi alkaa kouluttaa ympäri lappia kurssikeskuksissa. Koulutettavia kyllä riittää, ei tarvitse kuin lukea päivän lehti. Uskoisin, että tälle uudelle globaalille alalle olisi hyvinkin kiinnostusta, veikkaisin jopa tunkua. Houkuttimeksi voisi laittaa fraasin; Tee työtä, jolla on merkitystä. Lisäksi tärkein pointti; Jokaiselle taataan työtä kurssin jälkeen.
Tapaat uusia mielenkiintoisia ihmisiä ja näet eksoottisia maita, olisi mainio lause aina empiville torniolaisille.
Rauhanpalkinto tulee takuuvarmasti lappiin heti ensimmäisenä vuotena, ennaltaehkäisevään työhön, kuten nykyään, ja seuraavana vuonna saavutetun ikuisen rauhan johdosta. Tämän jälkeen voidaankin palkinnon jako lopettaa ja siirtää varat vaikka kirjallisuuden puolelle. Lapinmies kirjailija Tervo voisi jo aloittaa tyyliltään vapaan tiiliskiviteoksen kirjoittamisen joulupukista.
Rauhan saavuttua joulupukit jatkavat uusissa tärkeissä projekteissa ympäri maailmaa.
Joulupukki tai oikeammin joulupukit ovat joka tapauksessa aina ja ikuisesti meidän lappilaisten missio, sitä eivät Hollannin herrat vie. Eivät pysty, koska meissä jokaisessa asuu pikku pukki ja sitä ei voi ostaa, eikä purkaa, viedä ja pilata.
Yritetään olla kiltisti vielä muutama päivä.