Riittävän hyvä ihminen

 

Nyt tuntuu tosi hyvältä. Olen hyvä ihminen, tai en oikeastaan ihan, mutta melkein ja minulla on siitä todistus.  

Heikkona hetkenä synkistellessä alkaa luulla olevansa huono ihminen, mutta onneksi aina saa apua. Sitä löytyy internetistä kuukausimaksun hinnalla, ei enää lääkärissä käyntejä, netistä saa halvalla kaiken avun mitä ihminen vain voi kuvitella tarvitsevansa.  

Olet 78% hyvä ihminen, kertoo tulos. Vastailin rasti ruutuun - kysymyksiin, painoin nappia ja saman tien vastaukseksi tuli mielen ylennystä. Tulostetta voi sitten elämän sadepäivinä tutkia.  

Hyvä ihminen on kuulemma ystävällinen, avulias, aito, rehellinen, tasainen, hyväntahtoinen, mutkaton, empaattinen, huomioonottavainen, kohtelias, luotettava ja positiivinen, eli siis jokaisen aidon suomalaisen perusominaisuudet.

Suomalaiset, ehkä yksinkertainen, itsetunnoton, arka, höynättävä, tosikko, silmänpalvoja, liikuttavan yksimielinen, mutta niin rakastettava kansa on kuitenkin tänään kriisissä. Joukkoomme on luikerrellut kyy.

Suvaitsemattomuus kasvaa, itsekkyys muuttuu hyveeksi, muukalaisviha nostaa päätään, pienet asiat ovat kasvamassa elämää suuremmiksi. Suomalainen on alkanut luulla olevansa parempi ihminen kuin kylään saapunut vieras ja se on paha juttu. Ihmisiä on höynätty ja ohjattu väärälle raiteelle, sille joka vie pohjattomalle suolle, missä ovat pahassa pulassa.

Kyllä kansa tietää – aate on aina vahvoilla ja oiva työkalu populistisessa politikoinnissa. Elämme yksinkertaisten lauseiden aikaa, mikä näkyy parhaiten Facebookissa. Fiksuina pitämäni ihmiset töksöttelevät tekemisistään ja toiset tykkäävät. Fiksuimpina itseään pitävät puhuvat sosiaalisesta mediasta ja ovat vaikuttuneet sen tärkeydestä (?).

Populismin riemuvoitosta ja tuhosta käy hyvänä esimerkkinä äskeinen yleislakkohöpötys. Kansanedustajat saavat liikaa palkkaa - on aivan mainio ja tunteita herättävä aihe joka pojalle, samoin koulujen pakkoruotsi. Maahanmuuttajat ovat myrkkyä herkälle sielulle, puhumattakaan vaaliraha-jupakasta, joka ajaa monen rehellisen kansanihmisen päärukan järkyttävän tunnekuohun valtaan. Nyt kysymys kuuluu, kuka ottaa vastuun siitä, jos ihmispolo joutuu moisten tapausten seuraamisesta, ja varsinkin siitä, ettei konnia saada vastuuseen, pitkälle sairauslomalle ja jopa eläkkeelle. Tätä kysyy rehellinen kansa, eikä saa vastausta.

Neuvona sille, joka ottaa väärät asiat aina liian tosissaan. Ala taas hyväksi ihmiseksi. Aja itsestäsi paha ulos ja kutsu sisään hyvä ihminen, sellainen suurisydämminen, jonka olet kadottanut kuuntelemalla kaiken maailman kellokkaita ja höpöttäjiä. Mehän olemme maailman onnellisin pikku kansakunta, joka alati säteilee ympärilleen kaikkea hyvää. Meidän ovet ovat aina sepposen selällään jokaiselle eläväiselle tulla ja lähteä mielensä mukaan ja iso padallinen lihasoppaa on tarjolla maailman nälkäisille.