Vaalien takia julkaisematta jäänyt teksti:

 

Visto!

 

Kun Haavistosta tulee Suomen tasavallan presidentti, niin iso joukko suomalaisia joutuu muuttamaan Ruotsiin. Hetki sitten oli vakiosanonta, että jos Väyrysestä tulee edellä mainittu, niin suunta on Ruotsi. Sinnehän on aina lähdetty, kun kotona on alkanut ahdistaa ja vastuu painaa.
Näen jo silmissäni pitkät autokolonnat matelemassa kohti rajaa ja vapautta. Autoihin on ahdettu koko omakotitalon irtain anoppia myöten ja katolle loput, runkopatjat ja perintörukki.
Lapset itkevät, vaimo kiljuu ja mies janoisena ja nälkäisenä manaa Haaviston alimpaan. Anoppi kädet ristissä muistelee edellistä lähtöä ja pitää sitä edelleen paljon dramaattisempana, mutta mummohan elääkin menneessä. Sen käsketään olemaan hiljaa, kun ei mistään mitään ymmärrä. Nyt on kyse sen verran vakavasta asiasta, ettei tässä kaivata yhtään väärää mielipidettä.
Onni asiassa on se, että rajalla liike-elämä vilkastuu ja kauppa käy.  Viel` kerran nousee Suomen mies t-paidat myyvät hyvin ja ruislimput, niitähän ei uudessa kotimaassa saakaan. Rikkaat evakot ovat mainio tulonlähde osaaville ja tarkkavainuisille liikemiehille. Hehän ovat läpi historian rikastuneet kriiseistä.
Lukemattomia suomalaisia lähtee ja se tietää parempia aikoja jääville ennakkoluulottomille ja rohkeille kansalaisille. Työpaikkoja tulee olemaan valinnaksi asti ja muutenkin pidot paranevat, kun väki vähenee. Lähteneiden tilalle tulee heti kohta ulkomailta uutta nuorta ja riuskaa väkeä, kunhan sana kiirii uudesta jännittävästä ja modernista Uudesta Suomesta. Siellä jokainen saa olla oma itsensä, toteuttaa mieltymyksiään ja rakentaa vahvan identiteetin ilman huolia.  
Suomalaisia on viitisen miljoonaa ja maailmassa asukkaita 7000 miljoonaa. Ihailemme itseämme, uskottelemme olevamme jotenkin parempia ihmisiä, kovia luterilaisia työmiehiä, sivistyneempiä ja avarakatseisempia kuin loput 6995 miljoonaa. Meillä on todellisuudessa heikko itsetunto, olemme arkoja ja nöyriä, pelkäämme muita, uskottelemme olemattomia ja kaipaamme aina ja ikuisesti kurittavaa isää. Syy moiseen on siinä, että elämme saaressa, olemme eläneet liian kauan.
Vanha vitsi kertoo suomalaisesta, joka eläintarhassa apinaa katsellessa pohti, että mitähän se tuokin minusta ajattelee. Nyt moni suomalainen pohtii järkyttyneenä ja kauhuissaan sitä, mitä ne ulkomailla meistä ajattelevat, kun lähetämme Haaviston puolisoineen maatamme edustamaan. Saa hävetä silmät päästään ja painua maan alle. Ei kyllä kehtaa enää lomamatkalle lähteä Turkkiin, kun tuon tekivät. Häpäisivät kaiken pyhän, rikkoivat rauhan ja vielä hymyssä suin.
No, tyhjää sanailuahan Ruotsiin lähdöllä uhoilu on. Ei suomalaisesta ole lähtijäksi. Ei hän maataan jätä, vaikka Haavistosta tulee pressa. Kaksi viikkoa ja sen jälkeen on vain meidän Pekka ja jos joku ahdasmielinen ulkomaalainen tulee moittimaan, niin saa kyllä kuulla kunniansa.
Ihminen se on ihminenkin! Meillä Suomessa!