Lopputili

Torstai 15.11.2018 klo 18:52 - Seppo Oförsagd

Sain lopputilin Kemi-Tornio-lehden kolumninkirjoittajan mielenkiintoisesta toimesta. 
Asia ilmoitettiin minulle sähköpostilla. Syytä tai syitä ei tietystikään kerrottu, mutta veikkaan että painavin oli se, että en osaa kirjoittaa. Vaikka olen ko. lehteen ja sen edeltäjään niitä toistakymmentä vuotta kirjoittanut.

Tässä tiivistettynä ohje kirjoittajille. Nyt "kolumneja" rustailevat kirjoittajat, joilla ei ole kykyä moiseen. 

Kolumnissa kirjoittaja esittää henkilökohtaisen mielipiteensä ja tarkastelee asiaa vain valitsemastaan näkökulmasta. Kolumneissa tulee käyttää eri tyylikeinoja kuten ironiaa tai huumoria. Kolumnin tyylilajiin kuuluu, että kirjoittajalla on oikeus piikitellä ja esittää olevansa oikeassa.

Helppoa kun osaa, vaikka ei kirjoittamisen taitoa voi opetella. Se on tai sitä ei ole. 

1 kommentti .