Hyvää syntymäpäivää

Tiistai 7.5.2019 klo 17:52 - Seppo Oförsagd


Lehdissä on tasaisin välein juttuja merkittävistä vuosia täyttävistä henkilöistä. Maailmassa on vain vähän merkittäviä henkilöitä, vaikka täällä elää miljardeja ihmisiä ja Suomessa jokunen miljoona. Miljoonakin on iso luku, ainakin näin maallikon näkökulmasta. Tuhat on vielä jotenkin käsitettävissä, kun katsoo tilinauhaa.
Paikallisessa aviisissa oli juttu Pedro Hietasesta. Äijä täyttää vuosia ja muistelee tietenkin menneitä. Ja eiköhän olekin heti kohta juttua ”artistipersoona” Nummisesta ja hänen suurenmoisuudestaan.
Minä siirryin myös muistelemaan Nummista. Meillä oli muinoin elmu-yhdistys Storm ja järkkäsin miehen esiintymään Tornioon. Aika oli joskus 1980-luvun alussa ja paikaksi valikoitua Aarninholvi. Hietanen ei ollut mukana, vaikka keikkajulisteessa komeilikin, vaan toinen haitarivirtuoosi.
Meillä kävi tuohon aikaan paljon bändejä ja soolomiehiäkin keikoilla ja he olivat pääasiassa nastaa jengiä. Ei mitään eritysvaatimuksia, vaan kunnon rockmeininkiä.
Nummiselle piti järkätä keikkapaikalle jopa juuri tietynlainen sähköpiano ja meillä työ löytää sellainen. Löytyi Vuokilan Jukalta. Keikkapalkkio oli suolainen, mutta emme valittaneet, koska itsehän duon keikalle halusimme. Tänään mietin miksi.
No, holvi oli täynnä. Paikkoja mestassa oli noin muutamia kymmeniä. Muuta erityistä ei ole jäänyt illasta mieleen kuin se, että Kuuren Matti oli Nummisfani ja kävi koko illan kyselemässä minulta, että saako hän puhutella artistia. Siis minulta.

Stormin ajoilta on jäänyt toinen itsetietoinen artisti mieleen, eli Leskinen.
Monet olivat muka rock, mutta todellisuudessa rahan ahneita paskoja. Yritin saada muinoin keikalle Tornioon myös uran alkutaipaleella olevan Eppu Normaalin, mutta pyydetty palkkio on posketon. Ja prosenttikeikkaa ei voinut ajatellakaan. Muistan lukeneeni kuinka Eput ilkkuivat Mikko Alatalolle siitä, kun tämä teki keikkoja kuplavolkkarilla tai bemarilla, riippuen keikan luonteesta. Nyt samat ukot ovat menneisyyden unohtaneita samanlaisia liikemiehiä.
Kusi on tympeää. Se nousee päähän.

HietanenNumminen.jpg

Lapin kansa 4.5.2019


Kommentit

8.5.2019 8:19  kusiainen

Vielä 90-luvulla saatiin CMX soittelemaan Tornion yhteislyseon lukion/Putaan lukion bileisiin palloiluhallille sopuhintaan. Tuolloinen TYL:n oppilaskunnan puheenjohtaja oli kovin aktiivinen puuhamies. Ehkä asiaa edes auttoi myös se, että yhtyeen solistin pikkusisko suoritti vielä lukio-opintojaan täällä päin.

Sittemmin orkesteria ei ole täällä päin paljoa näkynyt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini