Päivää ja tervetuloa


Olisi se aikamoinen pommi, jos ruotsalaiset ilmoittaisivat, että yhdelläkään suomalaisella ei ole
asiaa Ruotsiin. En tiedä miten siitä selvittäisiin, tulisi mielenosoituksia, yhteiskuntarauha järkkyisi, joku ratkeaisi juomaan ja terapiaan lähtö olisi edessä monella suomalaisella. Ennen niin ystävällismielinen maa, ehdoton turvasatama ja onnela kolhituille suomalaisille, sulkisi portit meiltä, jotka olemme eläneet siinä uskossa, että olemme ikuisia veljiä. Olemme palvelleet nöyrästi autotehtaissa, telakoilla, sairaaloissa ja missä lieneekään ja nyt kaikki olisi loppu, slut.
Onhan joukossamme toki jokunen kultaiselta keskitieltä eksynyt, mutta ei sen takia voi rangaista koko kansaa. Samaa uskoa tunnustamme ja kaiken lisäksi olemme yrittäneet opetella puhumaan, keskustelemaan asioista Gevaliaa juodessa.
Onneksi maailman myötätunto kohdistuisi meihin ja Ruotsin toimet tuomittaisiin ison meren takanakin. Mielenosoitukset leviäisivät ja uutiset toistaisivat tätä järkyttävää kansanmurhaa. Ihmiset itkisivät ja alkaisivat kierrättää osanottoadresseja tueksemme ja lohdutukseksi. Neuvoja satelisi, että mitä te siitä välitätte, jos ette pääse Ruotsiin, tulkaa meille tänne Guatemalaan tai
Venäjälle.
Olisimme hyvillämme myötätunnosta, mutta se ei auttaisi, koska Ruotsia ei voi korvata millään. Maa on osa meitä, olimmehan sen alamaisia 700 vuotta ja nyt sitten tällainen katastrofi. Suomalaiset eivät pääse Haaparannalle falukorvin ostoon vain siksi koska olemme alempi arvoisia ihmisiä, tuskin ihmisiä ollenkaan.
Onneksi kuitenkin tuo edellinen oli vain pahaa unta, sillä ei täällä turvallisessa pohjolassa moista satu. Ei tietenkään, koska olemme sivistyneitä ihmisiä, korkeasti koulutettuja, hitaita ja värittömiä.
Ainoa oikea tämän maan ongelma tulee olemaan se, että suomalaiset loppuvat kohta puoliin kokonaan. Tänään ihmisiä kuolee enemmän kuin syntyy ja sen tietää miten tälle ruotsalaistenkin rakastamalle maalle käy. Huonosti käy, sillä tällä näkymin viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2067. Puoli vuosisataa ja se on sitten siinä.
Ongelmaan on onneksi helppo ratkaisu. Suomeen saa tulla asumaan ja elämään tästä eteenpäin jokainen ihminen joka haluaa. Ei joutavia pitkiä tutkimuksia ja selvityksiä siitä kuka olet, ainoastaan yksi kaavake riittää rajalla. Sellainen täytyy olla, koska ei vanha byrokratia karvoistaan pääse. Kaavakkeessa on vain yksi kysymys: Alatko suomalaiseksi? Kyllä tai Ei, ja alla paikka hakijan
allekirjoitukselle.
Moni ensikertaa maahan saapuva haluaa ehkä ensin tutustua Suomeen, ennen kuin täyttää kaavakkeen ja se on suotava heille, koska ei kukaan järkevä ihminen ryntää suin päin suomalaiseksi. Kiinalaisia on kuulemma tulossa kohtapuoliin sankoin joukoin ja heistä moni voi hyvinkin päättää alkaa suomalaiseksi. Sieltä voisi helposti saada kymmenen miljoona uutta suomalaista ja sitten kun intialaiset innostuvat suomalaisuudesta niin olemme jo voiton puolella. Ahdasta tulee, mutta sopu sijaa antaa ja Suomi nousee iloisesti virnistäen.