Ei voi tai voi


Elämästä voi selvitä myös ilman internetiä, väittää monialayrittäjä poronteurastaja tietokirjailija
yleisönosastokirjoituksessaan tiistaina.
Ei voi, onneksi. Internet on ehdottomasti tärkein keksintö. Se on tuottanut pelkkää hyvää ihmiskunnalle, vapauttanut tiedon ja ihmisen, pienentänyt maailman taskuun. Se on vapauden symboli, niin kuin Aku Ankka merimiespuvussaan on vapaan miehen symboli.
Yhteiskunnan on taattava vaihtoehtoinen internetitön elämä vastarannankiiskille. Ei pidä. Monen mielestä yhteiskunnan on tarjottava kaikkea kaikille vastikkeetta aina ja ikuisesti.
Kirjoittaja vetää tekstissä tuekseen erityisopettajan, joka tietää kertoa, että moni ihminen menettänyt itsenäisyytensä ja syrjäytynyt internetin takia. Erityisopettaja ja monialayrittäjä poronteurastaja tietokirjailija olivat kohdanneet Malagan lentokentällä ja olleet siellä järkyttävän huolissaan.
Kaikki eivät ymmärrä sitä, että demokratiassa uhrataan aina joku yhteisen hyvän vuoksi. Näin on aina ollut ja tulee olemaan. Asian oivaltaminen helpottaa elämää kummasti.
Meillä täällä Suomessa on kaikki aivan hyvin. Totesin tämän jälleen kerran.
Posti toi minulle kirjeen, sen sisällä oli valuuttashekki ja siinä jokunen punta korvauksena kulttuurin tekemisestä. Menin pankkiin lunastamaan paperilappua. Siellä minulle selvisi, ettei tämä näin yksinkertaista olekaan. Virkailija täytti puoli tuntia kaavakkeita ja sitten asia etenee jälleen alkupisteeseen ja sen jälkeen odottelen muutaman viikon rahoja tililleni. Pankki tietysti ottaa
välistä mukavan siivun, mikä on oikein.
Siinä ajattelin, että tätä maailmaa hallinnoi shekkeineen, fakseineen, kirjekuorineen ja teen litkimisineen muutama valtio, jotka ovat vielä valovuoden päässä modernista vapaasta suomalaisesta yhteiskunnasta, eivätkä koskaan saavutakaan meitä.
Tästä huolimatta me suomalaiset mietimme koko ajan, että mitähän meistä ajatellaan ja kelpaammeko niille. Mennään suu supussa, ettei kukaan vain hermostu.
Onneksi meitä varten oli taas vappu. Sai laulaa iloisena ja unohtaa sitten kaiken ja osa sai murehtia ja veisata kaikkea kehitystä vastustavaa itkuvirttä.
Muistan menneisyydestä vappumarssin iskulauseen Porvari nukkuu huonosti. Silloin se nauratti, mutta ei tänään. Takavuosina unettomuuteen eivät lääkärit suhtautuneet riittävällä vakavuudella, mutta nyt sitä pidetään kansanterveydellisenä ongelmana. Onneksi tulee pian Sote ja valinnanvapaus. Jokainen saa ja voi valita sopivan lääkärin unettomuusvaivaan.
Internet ja virtuaalimaailma tulevat tarjoamaan uuden ja mielenkiintoisen tulevaisuuden. Kansa ikääntyy ja entiset vappumarssijat ovat väsähtäneet, mutta ei hätää. Virtuaalivappu 3D-lasit päässä
tarjoaa ikuisen vapun kotisohvalla. Pääsemme marssille kultaiselle 1970-luvulle. Siunattu on teknologia.
Sori, taisin innostua. Otan takaisin. Vaadin kaiken suoraan kieltämistä ja hallitukselta toimia alkuperäisen suomalaisen metsästys-, kalastus- ja keräilykulttuurin säilyttämiseksi. Piste.