Korvatunturin mies ja muita


Suomen kansan tasavalta juhli pari viikkoa sitten oikein joukolla vapautta, veljeyttä ja tasa-arvoa. Hienoa. Televisiosta Linnanjuhlia seurasi kuulemma joka toinen suomalainen. Linna yhdistää suomalaiset.

Linnan juhla pitää uudistaa tasavaltalaisuuden nimissä. Presidentin linna on oikeasti talo. Saamme uuden nimen Linnalle Ruotsista, demokratian kehdosta. Se on tästä eteenpäin Folkets hus, Kansantalo. Linnat kuuluvat menneisyyteen ja keisarit.

Taloa tulee asustamaan eduskannan keskuudestaan valitsema presidentti, jolla on vain edustuksellisia tehtäviä, kauppakeskusten avauksia ja joulun toivotuksia.
Henkilöltä vaaditaan positiivisuutta, sellaista että synkintäkin suomalaista alkaa hymyilyttää hänet nähdessään. Tulee kiva fiilis, koska elämän pitää olla kivaa.

Kansantalo Folkets husin itsenäisyyspäivän juhlaan vieraat tullaan tulevaisuudessa arpomaan kaikista suomalaisista, jokainen kansalainen pääsee tuohon hienoon juhlaan. Sinne pääsee vain kerran elämässään ja veljeyden nimissä vain suomalaisia.

Tulee sama tunne kuin armeijassa muinoin. Siellä tapasi niin laajan kirjon erilaisia ihmisiä ettei koskaan, ei ennen, eikä jälkeen. Oli joka lähtöön ja nyt sama toistuu näissä uusissa itsenäisyyspäivän ilotteluissa tasa-arvon nimissä.

Mielenosoitukset katoavat, koska mieltään osoittaa aikoneet menestyvät arvonnassa. Mieluummin sisällä Kansantalolla lihapadan ääressä, kuin pihalla sohjossa kulahtanutta lippua kantamassa. Folkets hus yhdistää ja hioo ikävät särmät pois ja Suomi nousee lopullisesti ikionnellisten kansakuntien joukkoon.

Tulevaisuudessa juhlien televisiointi tulee keräämään ruudun ääreen 99,8 % kansasta. Saamme esittää mielipiteen arpaonnen suosiman naapurin vaatteista ja tyylistä ja todeta puoliääneen, että voi luoja.

Tasavalta vaatii meiltä jatkuvaa huolenpitoa ja seurantaa. Tärkeät arvot on pidettävä mielessä, kuten vähemmistöjen asema. Joulu on jo ovella ja siksipä olisi tärkeä pohtia myös pukin asemaa ja oikeuksia. Pukkeja on jo näkynyt liikkeellä ja sopii kysyä ovatko nämä pukit oikeita pukkeja vai valepukkeja. Haaparannalla kaupassa käydessäni näin siellä aivan järkyttävän meänkielisen pukinkuvatuksen. Vieläkin käy sääliksi lapsia.


Kuka saa olla pukkina? Kuka on ommellut pukin asun? Osaako pukki puhua oikeaa kieltä, sitä ikiaikaista kaikkien lapsien ja lastenmielisten ymmärtämää. Euroopan ainoa alkuperäispukki on perimätiedon mukaan Korvatunturin miehiä ja siksipä asia täytyy pikimmiten virallistaa valtioiden tasolla.

Korvatunturin pukin kotipaikaksi lanseerasi vuonna 1927 Suomen yleisradion kuuluisa toimittaja Markus-setä. Mies veti Lastentunti-ohjelmaa, pelotteli pukilla ja kehotti ohjelman lopuksi syömään kaurapuuroa. Ohjelmasta jäi elämään legenda Korvatunturista, vaikka partamies asuukin tätä nykyä Rovaniemellä.
Tämäkin asia närästää sote-neuvotteluissa. Kansaa johti pitkään Markus-setä ja ensi vuonna joku muu. Kansa kaipaa ikuisesti kaikkitietävää isukkia, vaikka elämme tasavallassa.